duminică, noiembrie 09, 2008

VOLUNTARIATUL definit de VOLUNTARI

O activitate la care participi de bună voie, fără a aştepta beneficii materiale în schimb şi care prin natura ei ajută societatea în care trăim.

Iniţiere în a demonstra că totuşi te interesează o anumită chestie şi pui suflet în ceea ce faci! Nu-şi au rol banii aici. Dacă faci ceva, o faci din plăcere.

O muncă pe care o faci din plăcere, la noi fiind confundat cu ,,munca patriotică’’, ceea ce nu este adevărat.

O ocazie pentru oamenii cu o situaţie socială bună de a ajuta pe alţii.

Consider că voluntariatul este cea mai eficientă modalitate prin care se poate da exemplul personal.

O plăcere de a colabora cu diverse societăţi.

Dorinţa de implicare şi de a te simţi util societăţii, de a „da ceva” fără să aştept răsplată.

Şansa de a face ceva bun pentru societate şi pentru natură, şansa de a răsplăti natura pentru ceea ce ne-a oferit.

Ocazia de a-ţi arăta ţie că-ţi pasă, de a te implica fără să aştepţi satisfacţii materiale, iar satisfacţiile personale nu vor întârzia în nici un caz să apară dacă îţi faci treaba, dacă eşti creativ şi cât mai original.

Acţiune de binefacere.

Posibilitatea fiecăruia dintre noi de a ne implica în rezolvarea problemelor societăţii în care trăim.

Ceva ce trebuie făcut din inimă.

Un fel de a fi. E ceva care vine din interior. Înseamnă mai mult decât participare la diverse proiecte/campanii. Înseamnă implicare 100% fără a aştepta „ceva” de ordin material înapoi, vreun soi de recompensă pentru asta.

Activitate neplătită iniţiată de instituţii specializate sau nespecializate având ca scop îmbunătăţirea vieţii sociale.

Modalitatea prin care o persoană ajută necondiţionat şi fără o compesaţie materială, în folosul altor persoane sau a naturii. Şansa de a trăi într-o lume mai bună.
Şansa de a schimba ceva, în bine,chiar dacă multora nu le pasă.

Voluntariatul înseamnă muncă, timp, interes, energie şi voinţă dedicate într-o activitate fără să aştepţi nimic în schimb.

O modalitate prin care reuşeşti să te simţi util ţie şi celorlalţi, un mijloc de a-ţi dovedi umanitatea, spiritul de echipă, capacitatea de dăruire.

Act realizat pentru a sprijini o idee fără a primi în schimb vreun bun sau serviciu.
A da din timpul şi abilităţile personale pentru a susţine o cauză bună. Ai două mâini? Ai două picioare? Atunci sigur poţi face ceva, trebuie doar să vrei!

Acţiune benevolă, neplătită, ce se desfăşoară în sprijinul societăţii sau a unor categorii sociale.

Orice activitate ce presupune implicarea, de bună voie, în acţiunile întreprinse de organizaţiile neguvernamentale ce au diferite domenii de interes.

O activitate desfăşurată în folosul comunităţii, cu scopul dezvoltării personale, profesionale, dacă este cazul.

Activitate prin care îţi oferi timpul tău în a atinge un anumit scop şi prin care îţi dezvolţi anumite abilităţi şi competenţe.

O activitate pe care cineva o desfăşoară, fără să aştepte neapărat recompense materiale în schimbul muncii sale, şi care de cele mai multe ori vizeză îmbunătăţirea unui domeniu al societăţii sau ajutorul unor persoane aflate în dificultate.

Este modul prin care poţi fi tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii.
Şansa de a fi om.

Voluntariatul este acea activitate pe care o susţi cu resurse proprii în mod benevol, cu dorinţa că poţi fi de ajutor altor persoane fără să aştepţi ceva în schimb; o activitate altruistă, dar care asigură beneficii şi pentru persoana în cauză, prin obţinerea experienţei în domeniul respectiv, şi a unei satisfacţii de ordin moral.

O muncă în folosul comunităţii fără a aştepta recompensă.

A acţiona în folosul comunităţii sau societăţii fără a aştepta recompense materiale, un mod de viaţă şi o stare de spirit.

O activitate desfăşurată de către o persoană din propria iniţiativă fără o compensaţie materială.

Voluntariatul este munca pe care cineva o desfăşoară pentru a susţine o cauză în care crede, fără să se aştepte la câştiguri materiale de pe urma acesteia.

Niciun comentariu: