vineri, iunie 26, 2009

What about us

What about us?

Zilele trecute mă gândeam cum sa folosesc pentru asociaţie (AIDA) "Earth Song", strigătul pentru natură şi lume al lui Michael Jackson...azi lăcrimez fără să înţeleg de ce lumea (mea) pierde atâţia oameni importanţi şi dragi şi totul mi se pare o glumă proastă în care contează doar amânuntele ce dezumanizează o persoană. Despre Michael am auzit în ultimii ani numai ştiri negative din partea unei mass-media înţepătoare şi deloc imparţială. Am auzit cum îi cade nasul, cum că va face playback, că revine, că a dat greş, că i-a trecut vremea, cum că e homosexual sau pedofil, cum e îşi ţine copiii nehrăniţi şi în propriile excremente, cum nu are bani pentru nimic şi câte şi mai câte. Ştim să-i judecăm pe toţi cât sunt în viaţă în această lume pentru ca la moartea lor să ne dăm seama cât de falşi am fost...

Nu sunt atât de mare încât să fi crescut cu ABBA sau Beatles sau Elvis. Eu am crescut cu Queen, Michael Jackson, Compact şi Maiden. Nu am avut ocazia să-l văd pe Michael în concert, eram prea mică pentru concertele din România dar suficient de mare încât să-mi aduc aminte ştirile de la televizor, şă mă întreb de ce leşină oamenii la concertele lui, să înţeleg şi să reţin versurile pieselor, să înţeleg videoclipurile care de fiecare dată mă marcau ca în cele mai frumoase filme făcute vreodată.

Există şi în lumea noastră situaţii când oamenii nu mor niciodată. Printre aceşti oameni sunt şi artiştii fără de care existenţa noastră ar fi poate seacă şi fără sens. Sunt oamenii care lasă în urma lor amintiri dar şi creaţii.. un astfel de om este şi Michael Jackson!


Niciun comentariu: