luni, decembrie 28, 2009

ON SUBJECT


În numărul trecut al revistei ARTe am stat de vorbă cu Paul Opriş, frontman-ul formaţiei clujene GODMODE, care se pregătea de turneul de lansare al celui mai recent album al trupei: „ON”.

Ei bine, AIDA a onorat invitaţia lui Paul de a participa la lansarea din Cluj Napoca, iar ceea ce a urmat a ramas în amintirea mea ca cel mai fain concert al unei trupe româneşti în 2009.


Concertul din Cluj a fost de departe cel mai bun concert Godmode la care eu am participat. Încă de la primele acorduri, publicul a reacţionat pozitiv şi a umplut încăperea de entuziasmul noilor piese cântate live, entuziasm care a crescut semnificativ pe parcursul întregului concert şi în special la piesele de pe primul album intitulat „Godmode”. Dacă ar fi să folosesc clişeele de prin media aş folosi „explozia de energie”. Concertul ăsta a fost o explozie de energie şi bucurie atât pe scenă cât şi în public. Naturaleţea celor de la Godmode şi interacţiunea lor atât de firească cu cei din sală au făcut dintr-un concert un soi de întâlnire între prieteni care se ştiu de foarte mult timp.


Am văzut cu adevărat un show live de calitate din partea băieţilor din Godmode: Paul, Bogdan, Vladimir şi Dan. Piesele „She’s so young”, „Doar tu”, „În larg” şi „La fel” (unele dintre ele cunoscute de pe MySpace) au fost foarte bine primite de căre publicul clujean şi cu siguranţă sunt un succes al noului album, destul de diferit ca sound faţă de „Godmode” lansat în 2005. Concertul a atins apogeul spre final, o dată cu piesele consacrate „All my friends”şi „The only way” care au făcut sala să răsune. Surprizele serii au fost piesele „Be quiet and drive” a celor de la Deftones şi „My generation” de la Limp Bizkit. Coveruri am auzit destule, la destule concerte sau trupe, dar trebuie să vă spun că Paul este, după părerea mea, singurul care poate să cânte Limp Bizkit. Totul pare foarte natural şi firesc şi pot să jur că pentru o clipă am fost la un concert Limp Bizkit!

Nu ştiu cu ce aş putea compara bucuria unui concert. Poate ea nu ar trebui comparată cu nimic ci ar trebui să deţină propria poziţie în momentele pozitive ale vieţii noastre. Bucuria concertului Godmode a venit într-un moment în care aveam nevoie de energie şi eventual de un refresh după o zi obositoare, refresh pe care l-am simţit imediat după prima piesă, iar la finalul concertului simţeam că trebuie să împărtăşesc neapărat emoţia concertului cu cititorii ARTe, cu cei ai blogului meu şi cu toţi iubitorii de muzică şi de concerte.

Niciun comentariu: