duminică, decembrie 06, 2009

sondaje creative

Cred intr-adevar ca e mult mai interesant sa descoperi mistere decat sa citesti raspunsuri. Ca un scorpion adevarat (si cu ascendent in scorpion) respect importanta misterului in definirea mea. Misterele ma atrag! Cand eram mica imi placeau ghicitorile si jocurile in care descopeream ceva. Imi plac cartile care imi creeaza o impresie la inceput si au un final pe care nu-l pot anticipa. La fel si cu filmele...uneori, daca pot anticipa actiunile pana la finalul filmului ma plictisesc.

In fine...nu asta e subiectul care m-a amuzat astazi si care mi-a imbunatatit ziua cu un zambet. Evident, am fost la vot. Incerc sa nu lipsesc niciodata de la alegeri pentru ca e un drept castigat cu greu, un greu pe care eu il apreciez.

Poate va intrebati ce legatura au misterele cu alegerile si cu subiectul ce m-a amuzat. Simplu: legea electorala nu-ti permite ca in ziua alegerilor sa vorbesti despre candidati, sa le pronunti numele, ca sa nu mai vorbim de procentele din sondaje. Insa mass-media m-a impresionat placut astazi :) Au ocolit corect legea electorala, o lege care e oricum are mult prea multe greseli.

Asadar, pentru a gasi o formula prin care publicul consumator sa afle rezultatele la diferite momente ale zilei in care ne stabilim, constient sau nu, presedintele tarii, au fost dezvoltate cat mai creativ povesti prin care oamenii sa inteleaga cam care e situatia procentelor. Nu imi afirm bucuria sau nemultumirea fata de un anumit candidat, nu fac politica nici in timpul liber si nici in cel profesional, sunt doar foarte atenta la ceea ce se intampla in jurul meu. Si astazi am fost si mai atenta...nu mai urmaream doar stirile cu ilegalitati, cu probleme de alegeri, cu prezenta la vot, urmaream si povesti scurte si amuzante: sondajele electorale.

Si ca sa inteleget despre ce vorbesc, citez Realitatea.net:

Piaţa VoxPublica vă face ultima ofertă a zilei. Unii le spun simplu păpuşi, alţii jucării. Jucaţi-vă cu ele în orele următoarele, cât mai puteţi. De luni, altele vor fi mâinile care le vor manevra.

jucării

Compania Jucării pentru copii Insomar pune la bătaie păpuşi-şosetă roşii, cu 52,5 lei. Cele portocalii costă 47,5 lei.

Ediţie limitată de păpuşi Muppets, de la Copilăria CCSB SRL. Roşii-52, 48 lei, portocalii- 47,52 lei.

Tot pe Realitatea.net:

S-a băgat peşte proaspăt în piaţa VoxPublica! Iar preţurile sunt destul de normale! Staţi aşa, am uitat să spun că e peşte proaspăt de acvariu, nu pentru mâncat. Dar luaţi, totuşi, bucuraţi-vă copiii!


Discus marlboro de culoare roşie costă, la CURS-ul zilei, 51,7 lei, iar cei de culoare portocalie ajung la 48,3 lei.

Platy roşii sunt cotaţi, la bursa pescarilor CSOP, la 51 lei/bucată, în vreme ce rudele lor de culoare portocalie costă doar 49 lei.

Articolul anterior, de pe acelasi site:

Mai este puţin până la Crăciun, aşa că ar trebui să vă gândiţi la cele trebuincioase. Piaţa VoxPublica vine astăzi cu oferte imbatabile. Iată câteva.

Moş Crăciun
O firmă specializată şi cu tradiţie închiriază Moş Crăciuni roşii cu numai 52,3 lei pe oră, în vreme ce un moş costumat în portocaliu poate fi luat acasă cu doar 47,7 lei.

mosi

Cadourile nu trebuie să lipsească de sub bradul de Crăciun. Avem un pachet roşu, de de 50,8 lei, dar şi unul portocaliu, de 49,2 lei. Vânzătorul, Sc Magia Sărbătorilor CSOP SRL, nu garantează pentru conţinutul pachetelor, că este nealterat.

cadouri

Nu uitaţi de globuri. Fabrica de globuri SC CCSB SA vă oferă seturi de globuri roşii la 52 de lei, în vreme ce pe cele portocalii le vinde cu 48 de lei.

globuri

Deşi e încă devreme, brazii au apărut deja pe piaţă, iar anul acesta se poartă cei coloraţi. Unul roşu, spre exemplu, costă 52,48 de lei, iar cei portocalii 47,52 lei.

brazi


Cat despre alte surse, la fel de inspirate, va dau copy paste de pe site-ul Evenimentului Zilei:

Oferta de pe piaţă la ora prânzului arată că vinul de Murfatlar este în continuare la ofertă, în timp ce pepenii de Dăbuleni au trecut de 50 de lei şi sunt cu 4 lei mai scumpi. Acestea sunt preţurile celor două produse, estimate pe bloguri şi site-uri media.

Ultimele bârfe despre piaţa pepenilor şi a vinului la CURS, la ora 15.00, arată că Dăbulenii au un preţ de 51,5 lei, iar Murfatlarul de 48,5. În piaţa INSOMAR, pepenii erau 51,8 lei, iar vinul costa 48,2 lei.

La ora 13.30, în piaţă la CSOP, lubeniţa era cotată la 50,8 lei, iar vinul costa 49,2 lei. CCSB vindea pepenii cu 52 de lei, iar vinul de Murfatlar cu 48 de lei.

La INSOMAR, pepenii de Dăbulenii puteau fi cumpăraţi cu 52,3 lei, iar vinul de Murfatlar avea un preţ de 47,7 lei.

Pepenii de Dăbuleni erau cotaţi în piaţa CURS pepenii se vindeau cu 52 lei, iar vinul de Murfatlar la 48 de lei.

La 11.00, în piaţa INSOMAR, pepenii de Dăbuleni aveau preţul de 53,7 de lei, iar vinul de Murfatlar de 46,3 de lei. La CCSB, pepenii erau de asemenea mai scumpi, cu 53 lei, pe când vinul costa 47 de lei. La aceeaşi oră, în piaţa de la CSOP, lubeniţa de Dăbuleni era cotată la 52,5 lei, iar vinul costa 47,5 lei.

La ora 9.30, pepenii de Dăbuleni costau la INSOMAR 52 de lei, iar vinul era 48 de lei. La CCSB, lubeniţa putea fi cumpărată cu 51,5 lei, pe când vinul de Murfatlar costa 48,5 lei.

Mda... Mie mi-a adus un zambet si un strop de mister... Voi ce credeti? PS: nu vorbim despre politica ci despre tehnici media.

Niciun comentariu: