vineri, decembrie 31, 2010

Obiective pentru 2011

E ultima zi din 2010, un an pentru care trebuie să fiu recunoscătoare Universului :) Nu a fost un an minunat, nu a fost deloc cel mai bun an al meu, dar a fost un an cu multe momente bune, cu multe satisfacţii, cu multe reuşite. Am terminat masteratul "comunicare, societate şi mass-media", am luat dizertaţia cu bine, am fost la un training genial în Porto, Portugalia, am început 2 proiecte minunate în AIDA cu finanţare TIA, am intrat la un al doilea masterat în "economie socială", am fost admisă la doctorat în "ştiinţele educaţiei", am derulat multe proiecte AIDA, am cunoscut mulţi oameni de calitate, am întâlnit persoane de la care am ce învăţa, am cunoscut noi prieteni şi i-am iubit şi mai mult pe cei vechi. Abia aştept să înceapă 2011 şi abia aştept să fac cunoştinţă cu siuaţiile minunate pe care anul nou mi le va da. Abia aştept să dau tot ce pot din mine, să muncesc cât de mult, să iubesc şi mai mult oamenii, lumea şi viaţa şi să-mi construiesc cel mai bun an de până acum!

Am aşteptări foarte mari de la 2011, pe toate planurile, însă cel mai important lucru este că aştept foarte multe de la mine, ca om, ca masterand, ca doctorand, ca trainer, ca manager de proiect, ca preşedinte de asociaţie, ca fiică, ca soră, ca iubită, ca prietenă şi de ce nu, ca stăpână a pisicii mele, Lu. Mi-am fixat multe obiective pentru 2011 în minte însă 10 dintre ele m-am gândit să le împărtăşesc cu voi.
1. Să fiu un trainer mai bun, mai activ. În 2011 vreau să termin de structurat 2 cursuri, îmi doresc să învăţ mai multe despre orice, mai multe metode de lucru şi să organizez mai multe cursuri.
2. Să fiu un speaker bun, bine documentat şi totuşi natural. Cei care mă cunoaşteţi ştiţi deja că îmi doresc să fiu un speaker bun, carismatic, bine pregătit care să inspire alţi oameni. Îmi doresc asta, când vorebesc mă simt în largul meu (toată lumea ştie asta...că doar vorbesc foarte mult :D). Îmi doresc în 2011 să fac din asta o prioritate întrucât nu a fost niciodată până acum.
3. Să fac mai multă cercetare. Abia aşteptam să intru la doctorat să pot cerceta domeniile mele de interes în sfera educaţiei. Din octombrie 2010 am reuşit să intru în "comunitate" :) şi în 2011 abia aştept să pun în aplicare toate propunerile de cercetare stabilite. Din punctul ăsta de vedere va fi un an greu, plin, deci...plin de satisfacţii!

4. Să public cele 2 cărţi aflate în lucru acum. Două cărţi dragi mie, una este în domeniul educaţie, alta în al organizaţiilor nonguvernamentale. Promit că voi spune mai multe când voi avea nişte info :D Şi...în aceşaşi obiectiv ar intra să lansez "lansarea de carte" pentru EcoEducaţia de anul trecut.
5. Să mă formez mai mult în Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă. Asta este aria mea de cercetare pentru doctorat şi pentru viaţă în general. Abia aştept să citesc, să descopăr, să merg la training-uri, să caut organizaţii. Sunt însetată de cunoaştere în domeniul ăsta!
6. Să călătoresc mai mult. Îmi place să călătoresc, să cunosc oameni, obiceiuri, locuri. Vreau să fiu mai mult decât un turist...vreau să fiu un călător şi abia aştept să văd pe ce meleaguri mă va duce 2011, respectându-mi promisiunea că în fiecare an din viaţa mea voi ieşi din ţară.

7. Să am mai multe proiecte în AIDA. Până acum am fost cea responsabilă de ideile de proiect în AIDA însă abia aştept să văd ce vor născoci colegii mei. Abia aştept să lansăm EcoSystem, să facem Mediateca 2, Forumul pentru voluntariat în Bucureşti şi multe altele (le ţinem ascunse până la momentul potrivit) :)
8. Să gătesc mai mult şi mai diversificat. Cei care mi-au gustat mâncarea sau care mă cunosc ştiu că-mi place foarte mult să gătesc. Ei bine, spre finalul lui 2010 m-am plafonat puţin la capitolul ăsta, dar abia aştept să fac tot minuni în bucătărie!

9. Să citesc mai mult. În ultimul am am citit foarte multe cărţi, însă prea puţine din beletristică. m-am înconjurat cu cărţi din diferite domenii ştiinţifice şi mi s-a făcut dor de poveşti, de idei, de cărţi! Îmi doresc să citesc mai mult, să găsesc timpul necesar să mă închid în universul fiecărei cărţi.
10. Să fiu mai aproape de visul "AFRICA" sau chiar să ajung acolo. "Africa" e un subiect important pentru mine. Face parte din mine chiar dacă nu am fost acolo (în viaţa asta). Îmi doresc să cunosc totul despre lumea asta, despre oamenii ei frumoşi, despre problemele ei, despre fericirile ei şi vreau să fiu şi eu una dintre ele. De aici..sau de acolo. 2011 va fi şi mai "Africa"!
...e timpul să merg să sărbătoresc noul an, cu noile obiective... HAPPY NEW YEAR!!!!!!4 comentarii:

Irina Mateciuc spunea...

Bravo Sonia:) iti tin pumnii intrucat ai un an plin;)
Sa ne auzim cu bine. Cu drag,
irina

Stefania spunea...

Superr tare Sonia, esti o persoana minunata de la care am invatat multe si sper ca in continuare sa te am aproape, atat cat se poate. Iti doresc ca in anul ce vine sa ti se implineasca toate visele si sa ai puterea sa le indeplinesti pe toate asa cum iti doresti. Un an nou plin de lucruri minunate. Te imbratisez cu drag,:*

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Daniel spunea...

Nice aspiratii.. mi se par tangibile.. sper sa le atingi..
M-ai facut curios .. la faza cu Africa, cum de ai ales o poza cu ubuntu? :P

Numai bine.
Cu drag,
Danny