luni, octombrie 31, 2011

Aventura mea la Gala Premiilor in Educatie

Aventura mea la Gala Premiilor in Educatie a inceput cu mult timp inaintea inscrierilor in competitie. A inceput in momentul in care am realizat ca principalul responsabil in educatia mea nu este niciun profesor ci sunt eu.

M-am decis sa ma inscriu in competitie undeva in ianuarie anul acesta pentru ca aveam o nevoie de recunoastere. Si recunoasterea asta nu este neaparat pentru altii ci este pentru mine. Sa-mi valideze cineva, cumva, pe o grila de standarde ca ceea ce fac e ceea ce cred si eu: investitie in mine si prin mine in comunitate. Si spun asta pentru ca Fundatia "Dinu Patriciu", organizatorul Galei, pune accent nu doar pe situatia scolara ce reiese dintr-un document sau catalog ci si pe experientele de invatare extr
ascolare si pe implicarea in comunitate.

Am aplicat abia in septembrie, in ultima zi, coplesita de multitudinea de sarcini pe care le am de indeplinit in asociatie, la doctorat sau pentru master. Stiam ca voi fi printre finalisti. De fapt, mai bine spus...ma vedeam pe lista. Am avut siguranta ca macar acolo voi ajunge. Si pentru ca daca cineva ma intreba cu ce ma ocup si se astepta la un raspuns relativ scurt eu incepeam sa povestesc (si cei care ma cunosc stiu ce inteleg eu prin a "povesti" :D )

Si am ajuns printre finalisti, lucru care m-a bucurat enorm. Mai era un pas: interviul. Asta mi-am zis ca depindea de mine. Nu m-am pregatit pentru el. Nu stiu de ce. Prea multe emotii (ciudata e pentru mine treaba asta cu emotiile), prea multa nerabdare, o oarecare siguranta (pana am ajuns in Bucuresti) si ...no..erau doar 15 minute. Tot ce am facut am facut cu pasiune si cu initiativa. Nu am cum sa nu stiu ce sa spun in 15 minute. Pacat ca nu m-am tras de manecuta inainte de interviu sa-mi reamintesc ca pentru mine 15 minute e un timp scurt...prea scurt. De cand am raspuns la intrebarile juriului (pe 23 octombrie) fiecare gol de gandire, fiecare drum spre autobuz, fiecare drum spre scoala sau fiecare vizualizare a site-ului galei ma aduce iara si iara la intrebarile din interviu, sau mai bine la raspunsuri. Tot ma gandesc ca intrebarile erau previzibile si ma asteptam la ele. Oare cum as fi raspuns daca m-as fi gandit mai mult la ele (la intrebari) si daca m-as fi gandit catusi de putin la raspunsuri. Imi tot vin replici, scenarii. Nucleul l-am spus dar nuantele...ei nuantele! Daca ar fi fost ele mai accentuate sau daca le-as fi inlocuit cu altele... Dar...ce-a fost spus ramane spus si precum asiaticii pot spune: cuvintele rostite sunt purtate de vant si nu pot fi aduse inapoi.

[Ca tot sunt la discutii despre interviu. Le multumesc aici voluntarilor si angajatilor Fundatiei "Dinu Patriciu" caci de cum am intrat pe usa Facultatii de Istorie m-au facut sa ma simt un fel de vedeta foarte apreciata si toata lumea imi ura succes si ma felicita ca am ajuns in aceasta etapa. Nu imi mai aduc aminte cand (sau daca) m-am mai simtit astfel. Atata apreciere si respect pentru fiecare candidat in competite. Multumesc pentru sentimentele pe care mi le-ati creat si pentru frumoasa experienta!]

Multa vreme dupa afisarea finalistilor nu prea voiam sa ma uit pe site-ul Galei deoarece ma intimidez putin cand vad "competitorii" (si o pun in ghilimele pentru ca nu simt ca sunt intr-o competitie decat cand ma gandesc la mine). Dar acum, spre final, m-am uitat. Ma simt mai valoroasa doar cand ma uit la profilele lor (si stiu ca biografiile acelea sunt doar cateva idei selectate din tot formularul de candidatura). Ma simt valoroasa ca eu am fost selectata o data cu toti acesti studenti ai anului universitar 2010-2011. Nu spun ca sunt mai jos sau mai sus ca cineva. Ci ma gandesc ca sunt printre 9 oameni activi si care si-au luat educatia in "maini" si si-au creat oportunitati. Si pentru asta felicitari colegelor mele de sectiune: Luisa Georgiana Baca, Oana Maria Baloi, Anca Chelariu Raicu, Diana-Adela Ionita, Cristina-Maria Matei, Bianca-Violeta Rusescu, Adriana Corina Stanciu, Lavinia Ioana Udrea!


Un soi de competitie am simtit o vreme pentru premiul de popularitate. Pe site-ul Galei, fiecare finalist putea fi votat de oricine isi facea un cont pe site. Fiecare finalist a avut o mica prezentare a activitatii pe propria pagina. Si voturile au inceput. Si eu am inceput sa ii anunt pe cei interesati de educatie (in orice forma) ca pot vota si daca imi cunosc activitatea si o apreciaza ma pot vota si pe mine. Link-urile au inceput sa circule pe facebook si twitter si m-am simtit in competitie. Imi placea ca eram prima, apoi ieseam din top, apoi reveneam. Asta a fost in prima jumatate a perioadei de vot. In a doua jumatate pierdeam teren la voturi dar castigam in alta parte, moment in care m-am hotarat sa "ies" din competitia asta. Adica sa nu o mai tratez ca atare pentru ca deja castigasem. Putand sa vad cine m-a votat am ramas surprinsa in mod placut. 261 de oameni au avut incredere in mine. Si oricine poate spune ca este putin ca numar de voturi dar pentru mine este un castig enorm. S-a creat o mica miscare in jurul meu si pentru asta ma simt invingatoare. Bogdana a scris pe facebook-ul ei ca merit premiul pentru cel mai bun om, nu pentru cel mai bun student. Mi-au dat lacrimile atunci. Emotia asta e de departe mult mai benefica decat cea cand vezi pe un site ca esti primul. Cristina a publicat biografia mea pe grupul masteratelor de economie sociala. Nici nu am stiut cum sa-i multumesc si o fac astazi aici, pe blog: Multumesc Cristina pentru increderea pe care o investesti in mine. Monika a scris pe peretele ei un mesaj pe care l-am inteles doar in parte fiind in maghiara, dar am inteles ca merit mai mult decat locul 3 pe care-l aveam atunci. Mirko a publicat un frumos comentariu pe pagina mea de pe site-ul Galei. Mama a convins la randul ei multa lume sa intre pe site si sa-mi acorde un vot. Damian a dat vestea mai departe si a adus in felul asta multi oameni pe pagina mea. Comache m-a promovat printre vamaiotii din Stufstock. Simona le-a spus prietenilor ei virtuali despre candidatura mea. Oana m-a votat si a convins multa lume din jurul ei sa ma voteze. Colegii din "Lucratorul de tineret" si-au unit voturile pentru mine iara prietenii din AIDA m-au sustinut zi de zi, online si offline. Oamenii astia si toti cei 261 care m-au votat sunt cel mai frumos premiu. Am castigat deja cel mai important premiu la Gala Premiilor in Educatie 2011!

Multumesc celor care m-au votat (asa cum apar ei pe pagina mea):

Damian D., Catalin Martin, Catalina Tanase, Mariana Modolea, Andreea, Calin, Dudu, Laurentiu Caramete, Orsolya B.F., Florin, Daniela Silaghi, Szigyarto Adrienn, Bazsa Laszlo, Elena, Irina Simulescu, Stefan Marinoiu, Razvan, Adrian Vasnic, Oana Bercuci, Florina Stefan, Valentin Sergasian, Mircea Chelaru, Stefan Comache, Gabriela Iacoban, Ovidiu Popa, Mihail Crisan, Alexandra, Raluca Gaiseanu, Nadia Al-Sagban, Crina, Vali Davi, Andrei Ionescu, Ion Ion, Danut Argintaru, Matei Laurentiu, Angela Grigore, Ale, Camelia Engel, Gabriela Ileana Crisan, Irina, Mihaela Olaru, Cristian Andrei Ionescu, Oana Nastase, Mihai, Alina, Dragan Cristina, Mircea Toma, Laura, Anamaria Bumbar, Andy, Raluca Banu, Mihaela, Catalina, Chira Alexandra, Alexandra Pop, Ponivesc, Sergiu Pop, Oana Chirila, Mariana S, Crina Marina, Radu Ionescu, Sandra Falcescu, Robert Mihaescu, Mihai Stan, Alexandru Cristian, Popescu Maria, Diana Ilie, Reka Demeter, Ioana Marin, Stanca Daniela, Stanca Cosmin, Florin Pop, Kozma Anna, Ana Andronic, Liliana Thiess, Dinulescu Liviu, Stefan Liliana, Calin Dorin, Cosmina Trasca, Anca Mihai, Prutianu Maria, Alexandru Anda Emilia, Doru, Orsolya, Dumitru Alexandra-Georgiana, Anda Pauliescu, Alexandra Ulici, Valentina Dumitrescu, Delia Mihai, Raquel, Crina Marian, Sergiu Popescu, Ana Marton, Cristina Jipo, Maria Loghin, Ungureanu Georgiana, Romulus Chitic, Mihai Ionescu, Tatiana Maria, Bianca Berchez, Dorina D., Alexandru D., A. Bute, Danuta, Vero Afronie, Ariadna, Lukas, Filip, Lucian, Claudia, Simina, Raluk, Caty, Jhon Ciurea, Catalin Mocan, Oigan Nutescu, Kovacs Andras, Mugur Paraschiv, Maria, Radu P, Roxana Muresan, Oana, Anca Alic, Georgiana T, Ramona Nico, Cosmina A., Andreea, Mocanu Mihaela, Raluca Ardelean, Gherasim Andreea, Severin Adrian Tudor, Iaroslav T., Alexandra Gheorghe, Zbarceanu Alina, Stefanita Ababei, Marinescu Mihaita, Laur, Emil, Ioana, Iser Silviu, Iordache, Codan Silvia, Elena, Nita Vasile, Fulea Cristina, Sorina Rosian, Adina Cristea, Alexandra Pode, Dobre Andrei, Computer Science Research, Mirko, Lebada Ovidiu, Vakulovski Carmina, Mihalache Stefan Andrei, Ursu Diana, Dan Corina, Bogdana Radu, Virgil B., Faur Ion, Stefanescu Laura, Chitu Cosmina, Nora Katona, Manu, Demiorga, Catalina A., Ioana M., Mirabela, Andreea Ursachi, Monika Marton, Rafaela Peteanu, Croitoru Lucica, Costea Victor, Petrus Anca, Oana preda, Scutaru Marcel, Zamfir, Consuela, Elisa Leonte, D. Valentina, Ana Fodor, Dumitrache Iuliana, Ina Malanca, Ionica, Gheorghiu Andrei, Irina Botoc, Avornicitei Irina, Domi, Nico Racolta, Moraru Camelia, Loredana Marincas, Cristina Stanca, Ver, Alin Potinche, Almajan, Helici Loredana, Maroti Maricel, Cleo Heroi, Enus Adina, Karla Berdich, Ruxandra Dascalescu, Dragos Gheban, Theodora Mardale, Turlea Diana, Stanea, Mihai Dragos, Valentina Muresan, Andrei S., Troanta Andreea, Gaj Nandor, Marian Raluca, Doina Iliescu, Miruna Taban, Moldovan, Adi.
ps: eu am transcris toate numele pe un caiet si apoi aici. e posibil sa fi scris unul sua mai multe nume gresit si pentru asta imi cer scuze. am scris totusi fiecare nume cu tot respectul!

Asta ma face pe mine CASTIGATOR la Gala Premiilor in Educatie 2011.

Multumesc pentru incredere si apreciere!

Un comentariu:

Simone spunea...

Iti tin pumnii. Din pacate nu merge live-ul, dar imi imaginez ca e tare fain :)